■ هر اقدامی برای آشتی دادن مردم با کتاب قابل تقدیر است
ارتباطات و رسانه, اطلاعات و دانششناسی 25th ژوئن 2015
دکتر محمود بابایی، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و از صاحب نظران رشته کتابداری، در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در خصوص برگزاری سلسله نشستهای “کتابخوان” (که زین پس به صورت ادواری و با هدف ترویج کتابخوانی از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار میشود) اظهار داشت: به یک اصل کلی باور دارم و آن ارزشمند بودن تجربههای شخصی دیگران است. بر پایه این اصل، نقل تجربهها و به اشتراکگذاری آنها را بسیار ارزشمند میدانم. حال، اگر این تجربه، حاصل مطالعه یک کتاب باشد، جایگاه ویژهای برایم خواهد داشت.
وی ادامه داد: بسیار مشتاق هستم کتابهایی که خوانده و پسندیدهام را به دیگران معرفی و با به اشتراک گذاردن بخشی از محتوای اثر، آنان را به خواندن متن کامل کتاب ترغیب کنم؛ در بیشتر موارد این اقدم اثربخش بوده است. البته چگونگی انتقال محتوا و نزدیکی محتوا با ذائقه مخاطب نیز، بسیار مهم و قابل توجه است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: به اشتراک گذاردن و انتقال تجربههای کتابخوانی به معنای بینیازی دیگران از مطالعه نیست. نقل هر تجربه کتابخوانی باید انگیزهای برای مطالعه کامل آثار باشد. قرار نیست با گزارش تجربه مطالعه، وظیفه کتابخوانی را از دیگران ساقط کنیم.
وی اضافه کرد: نقل تجربه مطالعه کتاب اگر با برنامه باشد، علاوه بر ترغیب مخاطب به خواندن یک اثر خاص، فضای مطالعه و نیاز به دانستن بیشتر را در جامعه میآفریند. به عقیده من، این کارکردِ به اشتراکگذاری کتابهای خوانده شده، از معرفی یک اثر و تشویق دیگران به مطالعه آن بسیار مهمتر است.
دکتر محمود بابایی در خاتمه سخنان خود گفت: افزون بر منطق درست و قابل دفاعی که پشتوانه این برنامه است، بر این باورم که اساساً در جامعه ما، که سرانه مطالعه بسیار پایین است، هر اقدامی برای آشتی دادن مردم با کتاب، کتابخانه و ایجاد عطش کتابخوانی قابل تقدیر است و همراهی علاقهمندان به فرهنگ و کتاب را الزامی میکند.
گفتنی است، نخستین نشست به اشتراک گذاری کتابهای خوانده شده با عنوان “کتابخوان”، روز چهارشنبه 27 خرداد ماه ساعت 16 الی 18 در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی تهران (پارک شهر) برگزار خواهد شد.
منبع: نهاد کتابخانه های عمومی کشور
دیدگاههای تازه