■ درباره نقد کتاب يادگيري الکترونيکي
يادداشتها 21st سپتامبر 2011در کتاب ماه « کليات » شماره 165 – شهريور 1390- نقدي از استاد ارجمند خانم دکتر مريم صراف زاده، بر کتاب «مقدمه اي بر يادگيري الکترونيکي» تأليف اينجانب، منتشر شده بود که حاوي نکات و يادآوريهاي ارزشمندي بود. ( متن کامل نقد دکتر مريم صراف زاده )
ابتدا بايد اشاره کنم که پس از تأليف کتاب و استفاده عملي از آن در آموزش، به ويژه در کلاس يادگيري الکترونيکي – دانشگاه تهران- به وجود کاستيها و نارساييهاي فراواني در کتاب برخورد کردم که برخي از آنها را خانم دکتر صراف زاده به درستي مورد اشاره قرار داده اند و از ايشان بابت اين يادآوريها سپاسگزارم. بيان نقاط قوت کتاب را ناشي از حسن ظن ايشان مي دانم.

در ادامه، ناگزيرم بار ديگر به اين نکته هم اشاره کنم که به ناشران محترم کتاب ضرورت ويراستاري ادبي کتاب را يادآور شده بودم که چنين نکردند و همواره بايد وجود اين نقص را به دانشجويان ارجمند تذکر دهم. سرکار خانم صارمي، دانشجوي علاقمند و پرتلاش دانشگاه تهران در ترم گذشته حدود نيمي از کتاب را ويراستاري کردند و نکات خوبي را يادآور شدند.
تلاشم اين است که يک بازنگري اساسي در کتاب صورت گيرد و بر چهارمحور بيشتر تکيه کنم: نخست، تبيين فضاي سايبر و ويژگيهاي آن، به عنوان بستر يادگيري الکترونيکي. دوم، موضوع تعامل در يادگيري الکترونيکي، سوم، سيستمهاي مديريت يادگيري الکترونيکي و مباحث نرمافزاري، و چهارم نقش محتوا در يادگيري الکترونيکي. در بحث محتوا روشها و فرايندهاي توليد محتوا، کتابخانههاي ديجيتالي برايم حايز اهميت هستند.
با چنين رويکردي، تصورم اين است که نيازمند همکاري مشارکت صاحبنظران ديگر در اين حوزه هستم تا کتاب با کيفيتي کاملاً متفاوت منتشر شود. به عبارتي بايد بگويم، نقصهاي موجود را با تأليف کتابي ديگر که حاصل اندوخته هاي علمي چند تن از صاحبنظران اين حوزه است، جبران خواهم کرد. اميدوارم بتوانم نظر همکاران ارجمند و انديشمندم را براي مشارکت در مبحث «نقش کتابخانههاي ديجيتالي در يادگيري الکترونيکي» و «تبيين مباحث فضاي سايبر» جلب کنم. از خداوند توفيق عمل به اين وعده را خواهانم.
دیدگاههای تازه